Diction
Ring till 073 567 18 63
Öppet till kl. 17.00

Vi översätter dina texter till norska. Snabbt och effektivt till marknadens bästa pris.

Få en professionell svensk-norsk översättning 

Tjänster

Vi har duktiga och erfarna norska modersmålsöversättare som alltid finns till hands för att översätta och korrekturläsa dina norska texter, både för dig och din verksamhet. Samtidigt lägger vi stort fokus på att kunna leverera snabbt, felfritt och till marknadens absolut bästa priser.

Norsk översättning

Norsk översättning är en av våra kärnkompetenser eftersom det kräver att vi kan översätta till de båda norska skriftspråken, nämligen bokmål och nynorsk. Vi har sett till att ha flera översättare som är specialiserade på ett av de två skriftspråken så att vi alltid kan erbjuda våra kunder en lösning som är anpassad efter just deras behov. Med andra ord finns det inte en enda norsk översättning som vi inte kan hjälpa till med.

Översättning av norsk text

Vid en första anblick kan det norska språket i många avseenden likna det danska språket. Men om du väljer att använda en dansk text i Norge, kommer det utan tvivel finnas ett flertal fraser och ord som kan störa textens budskap. Oavsett vilken del av näringslivet man vänder sig till, allt från jordbruk, fiske och sjöfart till energisektorn, kan en professionell översättning vara avgörande för om norrmännen ska förstå ditt budskap rätt. Här kan Diction hjälpa dig att säkerställa kvaliteten och ge råd och vägledning om hur vi bäst kan ändra din text.

Översättningsbyrå med modersmålsöversättare garanterar kvalitetsöversättningar

Som tidigare beskrivits, är det endast riktigt duktiga och professionella modersmålsöversättare som ges möjlighet att översätta för Diction. Var och varannan person kan faktiskt kalla sig för översättare och därför tittar vi noga på alla våra anställdas kvalifikationer innan de anlitas. Förutom att ha norska som modersmål måste de även ha genomgått en långvarig språkutbildning och de måste naturligtvis också en gedigen erfarenhet inom översättningsyrket. När översättningen är klar, skickas texten till en kollega med motsvarande kvalifikationer som noggrant granskar texten. Diction har alltid möjlighet att tilldela dig samma översättare för alla dina översättningar om du eller ditt företag behöver få flera texter översatta under en längre period.

Norsk korrekturläsning

Alla våra översättare är även skickliga korrekturläsare. Det är ett av huvudkraven för en professionell översättare. De läser gärna igenom dina norska texter för att rätta till alla typer av fel. De tittar på stavning, grammatik, kommatering och meningsbyggnad. Vi använder alltid “Spåra ändringar/Track changes”- funktionen i Microsoft Word så att du har möjlighet att gå igenom alla ändringar och ta ställning till om de ska accepteras eller avvisas. Naturligtvis finns vi alltid tillgängliga om du vill att en eller flera rättelser byts ut. Har du några andra krav på korrekturläsningen är det bara att lämna en kommentar via e-post eller via formuläret på denna sida.

Snabb leverans av dina norska texter

Tack vare att Diction alltid har flera översättare tillgängliga att ta sig an en uppgift, är möjligheten till snabb leverans av översättningar och korrekturläsningar en av våra absolut starkaste sidor. Vi tar för övrigt även emot speciella önskemål.

Räkna ut ditt pris

ord
ord à  
(Minimipris 590:-)
Få en kostnadsfri offert

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visamastercard
Få en kostnadsfri offert

De bästa i branchen

"Vi har ofta använt Diction och fått tekniska texter, som kräver insikt i byggtekniska termer, översatta. Översättningarna som vi har mottagit har alltid varit korrekta och av hög kvalitet. Dessutom har priset varit mycket rimligt."
Alexander Wulff
Christian Birksø
Alexander Wulff
Chief Marketing Officer, ABEO A/S
Diction Sverige AB
Klostergatan 9
753 21 Uppsala
Sverige
073 567 18 63
Org. nr: 5591521009
visamastercard