Diction
Ring till 079 347 2532
Öppet till kl. 17.00

Våra företagslösningar för översättning

Företagslösningar

Diction specialiserar sig på att leverera språklösningar till små, mellanstora och stora verksamheter. Våra kunder ställer stora krav och förväntar sig att få texter översatta, korrekturlästa och skrivna på ett enkelt och effektivt sätt. För att möta detta behov erbjuder Diction en gratis konsultation för vår företagslösning.

Vår företagslösning innebär att vi har ett team som är knutet till ert företag. I praktiken innebär detta att ni får en fast projektledare och ett fast översättningsteam vilket inkluderar både översättare och korrekturläsare. Därutöver använder vi den nyaste tekniken på språkmarknaden i form av moderna översättningsverktyg. Ni kan även välja att inrätta en automatisk kundportal där ni kan ladda upp uppgifter direkt till oss.

Översättning & korrekturläsning

 • Specialiserade översättare

Den viktigaste faktorn för att åstadkomma en korrekt översättning är att hitta de bästa översättarna till just era texter. Vi ser till att ni får en översättare som översätter till sitt modersmål och som har goda kunskaper om er bransch. Detta innebär att till exempel rätt terminologi används. Vi har fler än 1000 professionella översättare i vår databas, och var och en specialiserar sig på ett visst område. Utöver detta använder vi också korrekturläsare som dubbelkollar att översättningen är korrekt.

 • Personligt team Som företagskund hos Diction får ni ett fast team av både översättare och korrekturläsare. Det innebär det alltid är samma översättare och korrekturläsare som jobbar på era texter. På det sättet drar översättarna nytta av kunskapen de får av er verksamhet samt er önskade terminologi och stil.
 • Personlig projektledare

När ni beställer en översättning eller korrekturläsning hos Diction har vi alltid en fast kontaktperson som också är er projektledare. Våra projektledare är alltid tillgängliga för att ge er en inblick i arbetsprocessen och svara på eventuella frågor.

Kundportal

 • Kundportal

Diction har en kundportal där ni kan logga in och beställa översättningar och där ni kan följa med i realtid hur långt i översättningsprocessen vi kommit. Denna inloggning kan ges till samtliga medarbetare i er organisation, så att alla enkelt kan se vad som är beställt.

 • Processer och översikt

Hos oss på Diction är det viktigt att vår lösning är transparent, och därför kan du när som helst få en inblick i hur långt vi kommit i översättningsprocessen med hjälp av kundportalen eller genom kontakt med någon av våra projektledare.

Integrering

 • Integrering med interna system

Hos oss på Diction erbjuder vi oss att integrera vår kundportal med era interna program. Vi har ett öppet API och kan anpassa oss till de flesta system. Vår kundportal har en ISO 27001-certifiering, och er verksamhet kan därmed tryggt ladda upp texter i vår portal. Utöver detta har alla våra översättare tystnadsplikt.

Språkteknologi

 • Maskinöversättning
  Diction arbetar med de modernaste översättningsverktygen på marknaden, vilket innebär att vi med hjälp av maskinöversättning i vissa lägen kan automatisera delar av översättningen. Även om delar av texten i vissa lägen maskinöversätts blir det alltid rättat av översättaren och kontrollerat av korrekturläsaren. Utöver maskinöversättningen kan vi även ge rabatt för ordrepetitioner vilket särskilt kan visa sig i större mängder text.
 • Termbaser
  För att åstadkomma en högkvalitativ översättning är det avgörande att de rätta facktermerna används. Vi på Diction är medvetna om detta, och därför bygger vi alltid upp terminologibaser för våra kunder. En terminologibas är en databas där all terminologi sparas från era översättningar. Ni kan dessutom alltid få termbasen skickad till er så att ni själva kan använda databasen internt inom er organisation. 

Räkna ut ditt pris

ord
ord à  
(Minimipris 590:-)
Få en kostnadsfri offert

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
Få en kostnadsfri offert

Din professionella översättningsbyrå

Översättningsbyrån Diction är din språkliga samarbetspartner oavsett om du är ute efter översättning, korrekturläsning, copywriting eller tolkning. Vår översättningsbyrå har idag kontor i Uppsala, Köpenhamn och Oslo. Vi har sedan starten 2010 hjälpt våra kunder med översättningar i hela Europa från våra kontor. Vi har specialiserat oss på översättningar till och från de skandinaviska språken, vilket innebär att du tryggt kan anförtro dina översättningar till oss och lita på att du får korrekta och språkligt flytande översättningar tillbaka. För att du ska vara säker på att du får en översättning av högsta kvalitet har vi samlat branschens duktigaste översättare hos oss. Vi använder uteslutande översättare som översätter till sitt modersmål och alla texter kvalitetssäkras genom korrekturläsning, som genomförs av en annan person än själva översättaren. Diction levererar professionella språklösningar både till privatkunder och företag, och vi ser fram emot att hjälpa också dig.
Diction Sverige AB
Klostergatan 9
753 21 Uppsala
Sverige
079 347 2532
Org. nr: 5591521009