Diction
Ring till +46 815 74 57
Öppet till kl. 17.00

Studiepraktik hos Diction

Söker du en skräddarsydd praktikplats som en del av din universitetsutbildning? Översättningsbyrån Diction erbjuder flera praktikplatser varje termin, där du och din utveckling hamnar i fokus.

Läs mer nedan om dina möjligheter att få praktik:

Lediga praktikplatser

Praktiktjänstgöring

Som praktikant hos Diction blir du en del av vårt internationella team i hjärtat av Köpenhamn. Nedan sammanfattar vi kort vad du kan förvänta dig av en praktiktid hos Diction:

 • En inblick i vardagen hos ett internationellt företag
 • En praktikplats med massor av ansvar och möjlighet till självständigt arbete
 • En ung arbetsmiljö i ett växande företag
 • En ersättning på 3 000 DKK/månad
 • En skräddarsydd praktik under 3–6 månader
 • Gratis lunch, snacks och drycker
 • Möjlighet till anställning efter avslutad praktik
 • Skriftlig rekommendation vid praktikperiodens avslutning

Praktiktjänstgöringens struktur

För oss är det en självklarhet att ge våra praktikanter en grundlig upplärning. Praktiktiden inleds med 1–2 veckors introduktion där vi förbereder praktikanten för ett framtida arbete hos Diction om både timing, talang och matchning finns. Vi prioriterar att ge praktikanten en mentor under hela processen som fungerar som bollplank och organiserar arbetsuppgifter. Praktikperioden anpassas efter dina studier i nära dialog med oss. Det innebär att du får ta ledigt för tentor och föreläsningar. Alla praktikplatser kan i hög grad anpassas efter praktikantens önskemål, intressen och kompetens. Vi gör utvärderingar efter 1 vecka, 4 veckor, halvvägs genom praktiken och vid periodens slut.

Diction tar emot praktikanter till våren och hösten

Vi har två team av praktikanter per år, som vanligtvis består av 2 till 5 praktikanter. Det första teamet jobbar under våren (med start i februari) medan det andra teamet tar vid under hösten (med start i augusti). Våra praktikavtal löper vanligtvis under en period av 3–6 månader. Alla praktikplatser måste ingå i ett studieprogram, där praktikanten får sin tjänstgöring godkänd som en del av studierna och tilldelas ECTS-poäng.

Låter det lockande?

Vill du höra mer om praktiken eller ansöka spontant är du varmt välkommen att kontakta oss. Skicka CV, ansökan och betygsinformation till [email protected]. Kom ihåg att ange önskad praktikplats i ämnesraden.

Härifrån kommer våra tidigare praktikanter

Våra praktikanter kommer från många olika utbildningar. Nedan hittar du en översikt över några utbildningsinstitutioner som vi har tagit emot praktikanter från:

 • Copenhagen Business School
 • Københavns Universitet
 • Cph Businesss Academy
 • Syddansk Universitet
 • Århus Universitet
 • Lunds universitet
 • Roskilde Universitetscenter (RUC)
 • Många fler

Sociala aktiviteter

Hos Diction värdesätter vi en god stämning på kontoret – det ska vara en plats där alla trivs och bidrar med gott humör. Vi prioriterar sociala aktiviteter som fredagsbar, vinprovning, DHL-stafett, brädspelskvällar, julfirande och många fler.

Lär känna oss bättre

Varje år deltar Diction i karriärdagar för landets utbildningar på högre nivå. Här talar vi med studenter och besvarar frågor om både heltidstjänster, studenttjänster och praktikplatser. Diction har tidigare deltagit i mässor på ett flertal utbildningsinstitutioner som vi har ett nära samarbete med. Vi har bland annat deltagit hos följande utbildningsinstitutioner:

Århus Universitet
Syddansk Universitet
Roskilde Universitet
Copenhagen Business Academy
Lunds universitet (Agora-dagen)
Copenhagen Business School

Läs mer om Diction och vardagen på kontoret på våra sociala medier:

Instagram.

LinkedIn

(Facebook)

Tidigare praktikanter

Uttalande av Julie Munkø, HR-praktikant våren 2021

”Jag började som HR-praktikant i januari 2021, när coronapandemin fortfarande var som värst. Därför fick jag genomföra hela min praktik online, vilket Diction lyckades förvandla till en riktigt positiv upplevelse. Jag gillade verkligen den stora variationen i arbetsuppgifterna. Dessutom var balansen mellan självständighet och teambaserade uppgifter samt feedback och utvärdering enormt bra. Praktiktjänstgöringen varade i 3 månader och under hela perioden fick jag mycket förtroende och ansvar, som jag lärde mig mycket av. Diction består av ett ungt och harmoniskt gäng och stämningen på kontoret är kanonbra. Den sociala komponenten och platta hierarkiska kulturen är oumbärliga!

Efter avslutad praktik erbjöds jag en deltidstjänst som Vendor Manager, som jag fortsatte med under de två återstående studieåren. Efter examen ser jag mycket fram emot att fortsätta arbeta heltid som HR Manager hos Diction.”

Julie har en examen i företagsekonomi och affärskommunikation, Cand.merc. (kom.) från CBS.

Uttalande av Jens Preisler, praktikant som översättare och copywriter våren 2021

”Min praktik hos Diction under våren 2021 var en viktig del av min utbildning. Jag njöt av friheten som praktikant på Diction. Här kan man verkligen få ansvar och erfarenhet av många slags arbetsuppgifter om man har modet att tacka ja. Under min praktikperiod fick jag erfarenhet av bland annat marknadsföring, översättning och copywriting. Jag fick pröva teori från undervisningen i det verkliga livet och omväxling från universitetsvardagen med undervisning och tentor – dessutom blev jag också erbjuden ett studentjobb när praktiken var klar. Och allting sker i en cool miljö i innerstaden med hjälpsamma och trevliga kollegor.”

Jens har en examen i engelska från Københavns Universitet.

Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
+46 815 74 57
Org. nr: 559152-1009
EAN: 5797200064202
visa mastercard