Diction
Ring till +46 815 74 57
Öppet till kl. 17.00

Översättning med extra korrektur

Översättning med extra korrektur

Beroende på vilken typ av text som ska översättas kan en extra korrekturläsning, som görs av någon annan än översättaren, vara nödvändig. Till exempel kan extra korrekturläsning vara relevant om du har en teknisk text och det är av avgörande betydelse att terminologin blir helt exakt. Några exempel kan vara juridiska dokument, tekniska dokument till byggplaner, medicinska texter eller finansiella texter.

När behövs en särskild korrekturläsare?

Behovet av extra korrekturläsning beror på flera olika faktorer. På Diction kan vi ge dig råd utan extra kostnad om du är osäker på om ytterligare korrekturläsning är nödvändig. Du kan göra en förfrågan, så gör vår projektledare en kostnadsfri bedömning. Dokument som ofta kan kräva ytterligare korrekturläsning är till exempel lagtexter, patent, anbud, juridiska rapporter, tekniska specifikationer, medicinska journaler, medicinska vetenskapliga artiklar, facktexter, texter för tryck eller annan patientinformation.

Texter som vanligtvis inte behöver någon ytterligare korrekturläsning

På Diction vill vi göra ett bra jobb till bästa möjliga pris. Vi har satt våra priser på det sätt som är mest passande. Vissa översättningar är lättare att utföra än andra, och vid enkla översättningar kan det därför räcka med att en modersmålsöversättare översätter din text. Texter som ofta kan översättas utan extra korrekturläsning är exempelvis e-postmeddelanden, undertexter, manuskript, texter till sociala medier, enkla produktbeskrivningar för webbplatser eller enkla nyhetsbrev.

Så beräknas priset på din översättning

För att få en översättningsoffert ber vi dig att ladda upp ditt dokument på vår webbplats. Detta kan du göra via vårt kontaktformulär eller genom att skicka ett e-postmeddelande till [email protected]. På Diction vill vi ha transparenta priser, och vanligtvis beräknar vi priset baserat på hur många ord som finns i din text. Om ditt dokument är inskannat, om det är en bild eller om formatet inte kan redigeras kan vi även uppskatta ett pris per sida.

Leveranstid

För översättningar som kräver både en modersmålsöversättare och en korrekturläsare brukar leveranstiden vara minst två till tre arbetsdagar. Detta är den typiska leveranstiden för två till tre sidor. Om antalet sidor är högre kan översättningen ta längre tid. Om översättningen är brådskande kan du uppmärksamma vår projektledare på detta, så ska vi se om vi kan komma igång med översättningen omedelbart. För brådskande översättningar tillkommer vanligtvis en extra avgift, som kan variera beroende på din deadline och om översättningen måste göras utanför normal arbetstid.

Sekretess

För många av våra kunder är sekretessen avgörande, eftersom texten som ska översättas kan innehålla känsliga personuppgifter. På Diction har vi tystnadsplikt och arbetar ofta med dokument som är av mycket känslig natur för både företag och privatpersoner. Några exempel på detta är patientjournaler, brottsregister eller dokument som innehåller företagshemligheter. Om du begär en översättningsoffert från Diction men i slutändan inte beställer någon översättning raderas ditt dokument från vår server omedelbart efter din återkoppling.

Översättning till och från alla språk

Diktion kan hjälpa dig att översätta till och från de flesta av världens språk, och vi är verksamma inom hundratals olika språkkombinationer. Vi översätter främst till europeiska språk, men vi har också stor erfarenhet av att översätta till asiatiska och sydafrikanska språk. I över 10 år har vi byggt upp ett starkt nätverk av specialister och samarbetspartners, vilket innebär att vi i regel kan arbeta med översättare över hela världen i just den språkkombination du behöver.

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visa mastercard
Få en kostnadsfri offert

De bästa i branschen

Toppen! Smidig beställningsprocess, bra service och fin kvalité.
Annie S
Annie S
Vi använder Diction för översättning av bl.a. produkttexter till flera av de skandinaviska språken. Leveranstiden är kort, översättningen är korrekt varje gång och processen är otroligt smidig. Sen är det inte heller fel att priset är det bästa vi har kunnat hitta.
Christian Birksø
Christian Birksø
eAnatomi.dk
Vi har ofta använt Diction och fått tekniska texter, som kräver insikt i byggtekniska termer, översatta. Översättningarna som vi har mottagit har alltid varit korrekta och av hög kvalitet. Dessutom har priset varit mycket rimligt.
Alexander Wulff
Alexander Wulff
ABEO A/S
Är mycket bra och pålitliga i klarställd översättning inom önskade utsatta tider - använder Dictions översättnings hjälp då jag är i stort behov av fullständigt rätt översatta dokument i mitt dagliga arbete som besiktningsman för internationell uppdragsgivare.
Stellan B
Stellan B
Enskild firma
Snabbt och proffsigt. Snabb leverans.
Pia R
Pia R
Snabbt och bra.
Thomas, ES
Thomas, ES
Fick snabbt klart översättningen och blev väl bemött.
Zhanna B
Zhanna B
Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
+46 815 74 57
Org. nr: 559152-1009
EAN: 5797200064202
visa mastercard