Diction
Ring till +46 815 74 57
Öppet till kl. 17.00

Vi översätter dina texter snabbt och effektivt

Översättning 

Diction erbjuder professionell översättning mellan olika språk och inom ett brett spektrum av ämnen. De översättningar vi utför är mer än bara ord-för-ord-översättningar. Vi utgår från det sammanhang som ligger till grund för uppdraget, tar hänsyn till det innehållsmässiga budskapet samt formulerar det utifrån den önskade målgruppen.

En av de avgörande faktorerna för en bra översättning är målgruppens kulturella och språkliga kännetecken. För att kunna anpassa din text så bra som möjligt till din målgrupp är det avgörande att vi har översättare med erfarenhet av just din bransch. Diction har därför ett brett nätverk av översättare, så att vi alltid kan förse dig med den mest exakta översättningen.

En annan fördel med att lämna din översättning till en översättningsbyrå är att du kan samla alla dina uppdrag på ett och samma ställe. För oss är det viktigt att vi kan leverera våra översättningar med kort varsel utan att kompromissa med kvaliteten.

Genom att låta oss utföra dina översättningar är du alltid garanterad snabb leverans inom en mängd olika språk. Utöver detta vill vi även påminna om det efterföljande stödet, i form av råd och förklaringar, som du får av våra översättare.

Översättning utan att kosta skjortan

Ofta är det en dyr affär att använda sig av en översättningsbyrå. Men här på Diction bryter vi normerna i översättningsbranschen och vi strävar efter att kunna ge så billiga priser som möjligt. Vi har knutit till oss några av de mest kvalificerade översättarna, som alltid står beredda att hjälpa dig. Alla våra översättare är tvåspråkiga och översätter till sitt modersmål. Därför kan du alltid vara säker på att din översättning är i trygga händer. Textkvaliteten är A och O för oss. Vi skickar inte tillbaka texten förrän vi är helt säkra på att den är klar.

Vi anser att det är absolut nödvändigt att texten granskas, så att fel, utelämnanden och språkliga problem identifieras till dess att slutresultatet blir helt felfritt. Efter att översättningen har lästs igenom och vi har försäkrat oss om att den bästa möjliga lösningen har uppnåtts, skickar vi tillbaka texten som står klar att användas.

Kvalitetskontroll

Vi anser att det är absolut nödvändigt att den översatta texten granskas och rättas med avseende på fel, brister och språkliga problem, så att kvaliteten blir den bästa möjliga. När vi har gått igenom översättningen noga och sett till att den är så bra som möjligt returnerar vi texten till dig, så att du kan använda den direkt.

För att säkerställa översättningens kvalitet tillämpar vi ett obligatoriskt kvalitetssäkringsförfarande när vi rekryterar översättare. Denna kvalitetssäkring innebär alla våra översättare uppfyller ett antal stränga kriterier. De översättare som vi anlitar måste som lägst ha en magisterexamen från en högskola, eller en motsvarande akademisk examen. Dessutom får alla översättare göra en provöversättning som utvärderas av ämnesexperter. Våra översättare måste också vara registrerade som egenföretagare i det land där de arbetar, och de översätter bara till sitt eget modersmål.

Leveranstid

Diction är en översättningsbyrå som är otroligt flexibel vad gäller leveranstider, oavsett om du har en stor eller liten text. Leveranstiden beror givetvis på textens storlek, men i allmänhet tar det fem vardagar att bearbeta en text. Vi är dock ofta färdiga med texten innan dess. Vid större uppdrag (över 50 sidor) kan längre tid krävas för att arbeta med texten. Som sagt erbjuder vi oss även att utföra expressöversättningar, där vi släpper allt vi har för händer och sätter igång med din uppgift med detsamma. Läs mer under fliken “Expressöversättning”.

Startpris

Inget uppdrag är för litet för oss. För alla uppdrag tar vi en startavgift på 590 kr exkl. moms / 1243 kr inkl. moms. Om du har många små texter kan du samla dina uppdrag till en och samma omgång. Vi vill kunna sätta oss in i en text så väl som möjligt. Därför avsätter vi alltid en viss tid för grundlig genomläsning, även om uppgiften inte är särskilt stor.

Sekretess

Många av de texter som vi arbetar med är texter som ännu inte har publicerats eller tagits i bruk. Därför är det av yttersta vikt för flera av våra kunder att texterna förblir konfidentiella. Vi har därför vidtagit alla nödvändiga säkerhetsåtgärder för att kunna uppnå fullständig sekretess vad gäller dina texter – oavsett om det är en översättning eller en korrekturläsning du vill ha utförd.

Kort sagt håller vi på Diction.se översättningsbyrå oss strängt till de etiska reglerna inom vår bransch. Alla våra översättare är bundna till förtroende- och sekretessavtal. På så sätt hanterar vi alltid dina översättningar konfidentiellt och du kan därför tryggt lämna din översättning till oss.

Räkna ut ditt pris

ord
ord à  
(Minimipris 590 SEK exkl. moms)

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visa mastercard
Få en kostnadsfri offert

De bästa i branschen

Toppen! Smidig beställningsprocess, bra service och fin kvalité.
Annie S
Annie S
Vi använder Diction för översättning av bl.a. produkttexter till flera av de skandinaviska språken. Leveranstiden är kort, översättningen är korrekt varje gång och processen är otroligt smidig. Sen är det inte heller fel att priset är det bästa vi har kunnat hitta.
Christian Birksø
Christian Birksø
eAnatomi.dk
Vi har ofta använt Diction och fått tekniska texter, som kräver insikt i byggtekniska termer, översatta. Översättningarna som vi har mottagit har alltid varit korrekta och av hög kvalitet. Dessutom har priset varit mycket rimligt.
Alexander Wulff
Alexander Wulff
ABEO A/S
Är mycket bra och pålitliga i klarställd översättning inom önskade utsatta tider - använder Dictions översättnings hjälp då jag är i stort behov av fullständigt rätt översatta dokument i mitt dagliga arbete som besiktningsman för internationell uppdragsgivare.
Stellan B
Stellan B
Enskild firma
Snabbt och proffsigt. Snabb leverans.
Pia R
Pia R
Snabbt och bra.
Thomas, ES
Thomas, ES
Fick snabbt klart översättningen och blev väl bemött.
Zhanna B
Zhanna B
Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
+46 815 74 57
Org. nr: 559152-1009
EAN: 5797200064202
visa mastercard