Diction
Ring till +46 85 250 28 76
Öppet till kl. 22.00
martinboberg.PNG
dictionjulefrokost.PNG
3C8AD57E-D0D6-4C5F-94DA-5E02EB421DD6.jpeg
85133555_2708823776060317_1124004013788889088_n (1).jpg
71214449_955120531488780_3907112658041569280_n.jpg
5.jpg

Vill du sätta din prägel på Diction? Är du nyfiken, initiativrik och ambitiös? Vill du kombinera teori med praktik?

Då kan en praktikplats på Diction vara rätt för dig!

Som praktikant på Diction kommer du vara en del av vårt internationella team i hjärtat av Köpenhamn. Nedan ser du en kort sammanfattning av vad vi kan erbjuda dig som praktikant på Diction:

 • En ung arbetsmiljö i ett växande företag
 • Inblick i vardagen på ett internationellt företag
 • Mycket eget ansvar och möjlighet till självständigt arbete under praktiken
 • En praktikantlön på 3000 DKK
 • En skräddarsydd praktikplats under 4–6 månader
 • Gratis lunch, godis, frukt och andra godsaker
 • Möjlighet till anställning efter avslutad praktik
 • Skriftlig rekommendation vid avslutad praktik

Diction tar emot praktikanter på våren och hösten.

Vi har två team med praktikanter årligen. Teamet består vanligtvis av 2 till 3 praktikanter. Det första teamet med praktikanter jobbar på våren (start i februari) och det andra teamet med praktikanter jobbar på hösten (start i augusti). Våra praktikavtal varar oftast i 4–6 månader. Alla praktikplatser måste ingå som en del av studier, där praktikanten får godkänt praktiken som en del av studierna och tillgodogör sig ECTS-poäng. Förutom den professionella utvecklingen betalar vi också en månadslön på 3000 DKK.

Lediga praktikplatser

Svensk ProjektassistentOm du vill veta mer om våra praktikplatser eller ansöka direkt är du välkommen att kontakta oss. Skicka ditt CV, ansökan och betyg till [email protected]. Kom ihåg att ange vilken praktikplats du är intresserad av i ämesraden.

Våra tidigare praktikanter

Vi strävar efter att ge alla våra praktikanter en grundlig utbildning. Med tiden har vårt praktikantupplägg blivit en intensivkurs på en vecka, där vi lär praktikanten allt som behöv för att fortsätta hos Diction efteråt, om allt stämmer. Från 2016 till sommaren 2020 har vi haft totalt 17 praktikanter, varav sju (41 %) av dem har blivit erbjuden anställning vid sidan av deras studier eller efter avslutad utbildning. Våra praktikanter kommer från många olika utbildningar, här nedan ser du en översikt över några av de utbildningar vi har haft praktikanter från:

 • Kandidat Språkvetarprogrammet – Uppsala Universitet
 • Kandidat i kommunikation & psykologi – Roskilde Universitetscenter
 • MA - International Business Communication – Copenhagen Business School
 • Kandidat i international affärskommunikation i franska – Copenhagen Business School
 • Bachelor i internationell affärskommunikation i spanska – Copenhagen Business School
 • Bachelor i allmän affärskommunikation - Aalborg Universitet
 • Professionsbachelor i internationell handel och marknadsföring - Erhvervsakademi Sjælland
 • Kandidat i supply chain management, Copenhagen Business School
 • Professionsbachelor inom internationell försäljning och marknadsföring – Copenhagen Business Academy
 • Kandidat i engelska - översättning och kommunikation – Københavns Universitet
 • Bachelor i franska – Uppsala Universitet
 • Bachelor i Business Administration and Sociology – Copenhagen Business School
 • MA – Business Administration and Leadership – Roskilde Universitet
 • Bachelor Språkvetarprogrammet – Uppsala Universitet

Tidigare praktikanter

Emilie Berglund, HR-praktikant, våren 2020

Min praktik på Diction var extremt givande både personligen och profesionellt. Jag har fått möjlighet att testa mina akademiska kunskaper i praktiken. Mitt främsta ansvarsområde var att rekrytera Dictions översättare, vilket har gett mig kompetens att granska jobbansökningar.

Rent konkret jobbade jag med att genomföra 24 praktik- och arbetsintervjuer för intern anställning på vårt huvudkontor. Jag fick testa mina intervjufärdigheter och jag höll också fyra praktikantintervjuver ensam. Jag ansvarade även för att annonsera våra praktikplatser på Dictions LinkedIn, hemsida, sociala medier och andra jobbplattformer. Vi testade en ny strategi där vi på Diction deltog i karriärdagar vid danska och svenska universitet, vilket gav ett otroligt resultat.

Mia Kähler, HR praktikant hösten 2020

Under min praktik har jag utvecklats professionellt och efter avslutad praktik blev jag erbjuden jobb som studentassistent. Under min tid på Diction fick jag fantastiska kollegor och vänner. Diction arrangerar många roliga och festliga evenemang.

Evenemangen har varit allt från bowling, AW och jullunch till hawaiifest. Det är genom dessa jag har skapat vänskaper med mina kollegor – vilket är en viktig del av en bra vardag. Diction är utan tvekan en plats där du kan stärka dina sociala och yrkesmssiga färdigheter.

Såhär går vår praktik till

Under din praktik får du tilldelat en mentor. Det är ofta din närmaste chef, som är en projektledare eller vår VD. Mentorerna hjälper dig igenom din praktik på ett bra sätt, med syfte att utveckla dig professionellt och se till att du får relevanta arbetsuppifter. Praktikperioden anpassas efter dina studier i nära dialog med oss, vilket betyder att du får ledigt för exempelvis tentor och föreläsningar. Vid uppstarten genomförs ett fem dagar långt upplärningsprogram, och utvärdering hålls efter en vecka, fyra veckor, och i mitten av praktikperioden, samt vid avslutning.

Se bilder från våra sociala aktiviteter

På Diction tycker vi att det är viktigt att ha bra stämning på kontoret – en plats där alla trivs och känner sig välkommna. Dessutom arrangerar vi sociala aktiviteter, vilket är en grundläggande del av företaget. Vi har tidigare genomfört vinprovningar, gemensamma middagar, boulspel, brädspelskvällar och mycket mer. Följ oss på instagram för att få reda på allt som händer på kontoret. Gå till Dictions Instagram.

Träffa oss på utbildningsmässor

Varje år deltar vi på olika karriärmässor på universitet och högskolor i Sverige och Danmark. Här pratar vi med studenter och ger information om våra heltidstjänster, studenttjänster och praktikplatser. Diction har under tidigare år deltagit på mässor hos en rad olika institutioner, och vi kommer årligen till följande unversitet och högskolor:

Århus Universitet
Syddansk Universitet
Roskilde Universitet
Copenhagen Business Academy
Lunds Universitet (Agora-dagen)
Copenhagen Business School

Om du är intresserad av Diction är du välkommen att på besöka vårt kontor på Gammletorv i centrala Köpenhamn – informera oss dock innan du kommer via e-post. Du kan nå oss via [email protected].

Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
+46 85 250 28 76
Org. nr: 559152-1009
EAN: 5797200064202
visamastercard