Diction
Ring till +46 8 157 457
Öppet till kl. 17.00

Få en auktoriserad översättning av en auktoriserad translator. Vi hjälper dig med din auktoriserade översättning.

Auktoriserade översättningar till företag och privatpersoner

Diction utför auktoriserade översättningar för företag och privatpersoner. En auktoriserad översättning kan krävas i samband med t.ex. fullmakter, kontrakt, vigselbevis, examensbevis eller andra dokument som skall användas i ett officiellt sammanhang i ett annat land än de utfärdats i.

Vad är en auktoriserad översättare?

En i Sverige auktoriserad översättare, eller translator, har godkänts vid ett auktorisationsprov med mycket höga krav. Dessa prov anordnas av Kammarkollegiet. I provet testas både ämneskunskaper och språklig standard. Förordning (1985:613) om auktorisation av tolkar och översättare specificerar de krav som den som söker auktorisation måste uppfylla och även vad som krävs av en redan auktoriserad översättare. Precis som våra övriga översättare har alla auktoriserade översättare tystnadsplikt, vilket innebär att allt material behandlas konfidentiellt.

Få en offert hos Diction eller Auktorisering.se

Här på Diction har vi arbetat med auktoriserade översättningar sedan 2011. Som ett resultat av många års arbete med översättningar av officiella dokument har vi grundat ett dotterbolag, Auktorisering.se, som uteslutande fokuserar på auktoriserade översättningar. Gå in på Auktorisering.se för att få en kostnadsfri offert på din översättning. Vi kan självklart också hjälpa dig hos Diction, men hos Auktorisering.se hittar du detaljerad information om hela processen för auktoriserade översättningar. Du kan också läsa mer om auktoriserade översättningar, priser, leveranstid och hur du går tillväga för att beställa här på Dictions webbplats.

Beskrivning av processen

  1. Du laddar upp ditt dokument.
  2. Vi erbjuder dig en kostnadsfri offert.
  3. Vi utför den auktoriserade översättningen
  4. Därefter skickas den fysiska, stämplade, versionen till din adress.
  1. Ditt dokument är klart att användas och en apostille-stämpel kan utfärdas om det krävs.

Kvalitetssäkring och leverans

Diction tar emot dina dokument antingen via post eller e-post. Du väljer vad som passar dig bäst. Auktoriserade översättningar skickar vi dock tillbaka till dig med post eftersom de innehåller översättarens stämpel och underskrift. Innan vi skickar det slutliga dokumentet till dig, skickar vi ett digitalt utkast till översättning som du kan läsa igenom innan translatorn stämplar dokumentet och vi skickar det till dig. På detta sätt ser vi till att det varken uppstår fel eller missförstånd som skulle kunna fördröja processen.

Legalisering

Det kan i vissa fall vara nödvändigt att få en auktoriserad översättning ytterligare legaliserad av UD. Det innebär att UD intygar att namnteckningen och sigill/stämpel är äkta. En legalisering är ofta nödvändig när ett dokument ska användas hos en utländsk myndighet. En legalisering måste också ofta bestyrkas hos det aktuella landets ambassad i Sverige.

Vi rekommenderar att du alltid hör dig för hos det aktuella landets ambassad eller offentliga myndighet för information om eventuella legaliseringskrav. Mer information om legaliseringar hittar du här.

Apostille

För dokument som ska uppvisas i ett land som omfattas av Haag-konventionen räcker det med att den auktoriserade översättningen förses med en apostille. När en handling försetts med apostille krävs ingen ytterligare form av legalisering för att dokumentet ska vara giltigt. Apostille utfärdas av Notarius Publicus på dokument i original.

Diction hjälper dig gärna med din auktoriserade översättning, men du måste själv kontakta Notarius Publicus för att förse ditt dokument med nödvändiga stämplar. Listor över förordnade Notarius Publicus i ditt län hittar du på din Länsstyrelses hemsida.

Pris - Hur mycket kostar en auktoriserad översättning?

Priset för en auktoriserad översättning varierar en del. Priset beror på hur många sidor du ska översätta, vilket språk du ska översätta till och från samt hur snabbt du behöver få översättningen gjord. Därför behöver vi se din text innan vi kan ge ett prisförslag. Vi tar fram en gratis offert för alla, så vi rekommenderar att du skickar en skanning av din text för att få pris och leveranstid.

Kontakta oss

Kontakta oss på tel. 08 157 457 eller via e-post [email protected] för att få en kostnadsfri offert på en auktoriserad översättning. 

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visamastercard
Få en kostnadsfri offert

De bästa i branchen

Vi använder Diction för översättning av bl.a. produkttexter till flera av de skandinaviska språken. Leveranstiden är kort, översättningen är korrekt varje gång och processen är otroligt smidig. Sen är det inte heller fel att priset är det bästa vi har kunnat hitta.
Christian Birksø
Christian Birksø
eAnatomi.dk
Vi har ofta använt Diction och fått tekniska texter, som kräver insikt i byggtekniska termer, översatta. Översättningarna som vi har mottagit har alltid varit korrekta och av hög kvalitet. Dessutom har priset varit mycket rimligt.
Alexander Wulff
Alexander Wulff
ABEO A/S
Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
+46 8 157 457
Org. nr: 559152-1009
EAN: 5797200064202
visamastercard