Diction
Ring till 073 567 18 63
Öppet till kl. 17.00

Få en auktoriserad översättning av en auktoriserad translator. Vi hjälper dig med din auktoriserade översättning.

Auktoriserade översättningar till företag och privatpersoner

Diction utför auktoriserade översättningar för företag och privatpersoner. En auktoriserad översättning kan krävas i samband med t.ex. fullmakter, kontrakt, vigselbevis, examensbevis eller andra dokument som skall användas i ett officiellt sammanhang i ett annat land än de utfärdats i.

Vad är en auktoriserad översättare?

En i Sverige auktoriserad översättare, eller translator, har godkänts vid ett auktorisationsprov med mycket höga krav. Dessa prov anordnas av Kammarkollegiet. I provet testas både ämneskunskaper och språklig standard. Förordning (1985:613) om auktorisation av tolkar och översättare specificerar de krav som den som söker auktorisation måste uppfylla och även vad som krävs av en redan auktoriserad översättare. Precis som våra övriga översättare har alla auktoriserade översättare tystnadsplikt, vilket innebär att allt material behandlas konfidentiellt.

Kvalitetssäkring och leverans

Diction tar emot dina dokument antingen via post eller e-post. Du väljer vad som passar dig bäst. Auktoriserade översättningar skickar vi dock tillbaka till dig med post eftersom de innehåller översättarens stämpel och underskrift. Innan vi skickar det slutliga dokumentet till dig, skickar vi ett digitalt utkast till översättning som du kan läsa igenom innan translatorn stämplar dokumentet och vi skickar det till dig. På detta sätt ser vi till att det varken uppstår fel eller missförstånd som skulle kunna fördröja processen.

Legalisering

Det kan i visa fall vara nödvändigt att få en auktoriserad översättning ytterligare legaliserad av UD. Det innebär att UD intygar att namnteckningen och sigill/stämpel är äkta. En legalisering är ofta nödvändig när ett dokument ska användas hos en utländsk myndighet. En legalisering måste också ofta bestyrkas hos det aktuella landets ambassad i Sverige.

Vi rekommenderar att du alltid hör dig för hos det aktuella landets ambassad eller offentliga myndighet för information om eventuella legaliseringskrav. Mer information om legaliseringar finner du här: http://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/legaliseringar/.

Apostille

För dokument som ska uppvisas i ett land som omfattas av Haag-konventionen räcker det med att den auktoriserade översättningen förses med en apostille. När en handling försetts med apostille krävs ingen ytterligare form av legalisering för att dokumentet ska vara giltigt. Apostille utfärdas av Notarius Publicus på dokument i original.

Diction hjälper dig gärna med din auktoriserade översättning, men du måste själv kontakta Notarius Publicus för att förse ditt dokument med nödvändiga stämplar. Listor över förordnade Notarius Publicus i ditt län hittar du på din Länsstyrelses hemsida: http://www.lansstyrelsen.se/.

Pris - Hur mycket kostar en auktoriserad översättning?

Priset för en auktoriserad översättning varierar en del. Priset beror på hur många sidor du ska översätta, vilket språk du ska översätta till och från samt hur snabbt du behöver få översättningen gjord. Därför behöver vi se din text innan du kan ge ett prisförslag. Vi tar fram en gratis offert för alla, så vi rekommenderar att du skickar en skanning av din text för att få pris och leveranstid.

Kontakta oss

Kontakta oss på tel. 073-567 18 63 eller via e-post [email protected] för att få en oförpliktigande offert på en auktoriserad översättning. 

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visamastercard
Få en kostnadsfri offert

Din professionella översättningsbyrå

Översättningsbyrån Diction är din språkliga samarbetspartner oavsett om du är ute efter översättning, korrekturläsning, copywriting eller tolkning. Vår översättningsbyrå har idag kontor i Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Vi har sedan starten 2010 hjälpt våra kunder med översättningar i hela Europa från våra kontor. Vi har specialiserat oss på översättningar till och från de skandinaviska språken, vilket innebär att du tryggt kan anförtro dina översättningar till oss och lita på att du får korrekta och språkligt flytande översättningar tillbaka. För att du ska vara säker på att du får en översättning av högsta kvalitet har vi samlat branschens duktigaste översättare hos oss. Vi använder uteslutande översättare som översätter till sitt modersmål. Diction levererar professionella språklösningar både till privatkunder och företag, och vi ser fram emot att hjälpa också dig.
Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
073 567 18 63
Org. nr: 5591521009
visamastercard