Diction
Ring till +46 815 74 57
Öppet till kl. 17.00

Vi översätter dina texter utan kompromisser gällande kvalitet, pris eller leveranstid.

Vi strävar efter att ha branschens bästa priser

Vi översätter från 1,96 SEK per ord och korrekturläser från 1,96 SEK per ord.

Hög kvalitet

Vi anlitar uteslutande erfarna modersmålsöversättare så att du garanteras en kvalitetsöversättning.

Snabb leverans

Beroende på mängden text kan vi till och med ha en översättning klar samma dag.

Räkna ut ditt pris

ord
ord till  
Minimipris 590,-

Översättning 

Diction erbjuder professionell översättning mellan olika språk och inom ett brett spektrum av ämnen. De översättningar vi utför är mer än bara ord-för-ord-översättningar. Vi utgår från det sammanhang som ligger till grund för uppdraget, tar hänsyn till det innehållsmässiga budskapet samt formulerar det utifrån den önskade målgruppen.

En av de avgörande faktorerna för en bra översättning är målgruppens kulturella och språkliga kännetecken. För att kunna anpassa din text så bra som möjligt till din målgrupp är det avgörande att vi har översättare med erfarenhet av just din bransch. Diction har därför ett brett nätverk av översättare, så att vi alltid kan förse dig med den mest exakta översättningen.

En annan fördel med att lämna din översättning till en översättningsbyrå är att du kan samla alla dina uppdrag på ett och samma ställe. För oss är det viktigt att vi kan leverera våra översättningar med kort varsel utan att kompromissa med kvaliteten.

Genom att låta oss utföra dina översättningar är du alltid garanterad snabb leverans inom en mängd olika språk. Utöver detta vill vi även påminna om det efterföljande stödet, i form av råd och förklaringar, som du får av våra översättare.

Översättning utan att kosta skjortan

Ofta är det en dyr affär att använda sig av en översättningsbyrå. Men här på Diction bryter vi normerna i översättningsbranschen och vi strävar efter att kunna ge så billiga priser som möjligt. Vi har knutit till oss några av de mest kvalificerade översättarna, som alltid står beredda att hjälpa dig. Alla våra översättare är tvåspråkiga och översätter till sitt modersmål. Därför kan du alltid vara säker på att din översättning är i trygga händer. Textkvaliteten är A och O för oss. Vi skickar inte tillbaka texten förrän vi är helt säkra på att den är klar.

Vi anser att det är absolut nödvändigt att texten granskas, så att fel, utelämnanden och språkliga problem identifieras till dess att slutresultatet blir helt felfritt. Efter att översättningen har lästs igenom och vi har försäkrat oss om att den bästa möjliga lösningen har uppnåtts, skickar vi tillbaka texten som står klar att användas.

Kvalitetskontroll

Vi anser att det är absolut nödvändigt att den översatta texten granskas och rättas med avseende på fel, brister och språkliga problem, så att kvaliteten blir den bästa möjliga. När vi har gått igenom översättningen noga och sett till att den är så bra som möjligt returnerar vi texten till dig, så att du kan använda den direkt.

För att säkerställa översättningens kvalitet tillämpar vi ett obligatoriskt kvalitetssäkringsförfarande när vi rekryterar översättare. Denna kvalitetssäkring innebär alla våra översättare uppfyller ett antal stränga kriterier. De översättare som vi anlitar måste som lägst ha en magisterexamen från en högskola, eller en motsvarande akademisk examen. Dessutom får alla översättare göra en provöversättning som utvärderas av ämnesexperter. Våra översättare måste också vara registrerade som egenföretagare i det land där de arbetar, och de översätter bara till sitt eget modersmål.

Leveranstid

Diction är en översättningsbyrå som är otroligt flexibel vad gäller leveranstider, oavsett om du har en stor eller liten text. Leveranstiden beror givetvis på textens storlek, men i allmänhet tar det fem vardagar att bearbeta en text. Vi är dock ofta färdiga med texten innan dess. Vid större uppdrag (över 50 sidor) kan längre tid krävas för att arbeta med texten. Som sagt erbjuder vi oss även att utföra expressöversättningar, där vi släpper allt vi har för händer och sätter igång med din uppgift med detsamma. Läs mer under fliken “Expressöversättning”.

Startpris

Inget uppdrag är för litet för oss. För alla uppdrag tar vi en startavgift på 590 kr exkl. moms / 1243 kr inkl. moms. Om du har många små texter kan du samla dina uppdrag till en och samma omgång. Vi vill kunna sätta oss in i en text så väl som möjligt. Därför avsätter vi alltid en viss tid för grundlig genomläsning, även om uppgiften inte är särskilt stor.

Sekretess

Många av de texter som vi arbetar med är texter som ännu inte har publicerats eller tagits i bruk. Därför är det av yttersta vikt för flera av våra kunder att texterna förblir konfidentiella. Vi har därför vidtagit alla nödvändiga säkerhetsåtgärder för att kunna uppnå fullständig sekretess vad gäller dina texter – oavsett om det är en översättning eller en korrekturläsning du vill ha utförd.

Kort sagt håller vi på Diction.se översättningsbyrå oss strängt till de etiska reglerna inom vår bransch. Alla våra översättare är bundna till förtroende- och sekretessavtal. På så sätt hanterar vi alltid dina översättningar konfidentiellt och du kan därför tryggt lämna din översättning till oss.

Möt vårt team

Vi står redo att hjälpa dig på telefon +46 815 74 57 eller via mail [email protected]. Vi har öppet alla vardagar mellan kl 08:00 till 22:00.

Sebastian Malthe Hansen är projektledare för den danska marknaden p...
Sebastian Hansen
Project Manager - Denmark
+46 73 157 58 75
Cristina Heiberg är projektledare på Diction och Legalisering. Cris...
Cristina Heiberg
Project Manager - Denmark
+45 22277016
Maja Wistrand är Dictions projektledare för den svenska marknaden. ...
Maja Wistrand
Project Manager - Sweden
+46 815 74 57
Andri Freyr Ríkarðsson är Dictions projektledare för den isländska ...
Andri Freyr Ríkarðsson
Project Manager - Iceland
+354 6440800
Richard Sæther Thorsen är Dictions projektledare för den norska mar...
Richard Sæther Thorsen
Project Manager - Norge
Martin Rytter Handberg är Head of Proofreading Department i Diction.
Martin Rytter Handberg
Head of Proofreading Department
Julie Munkø är Dictions Human Resources Manager Som Dictions HR Man...
Julie Munkø
Human Resources Manager
+45 22277016
Aske Behrsin Hansen är frilansande designer och webbutvecklare, sam...
Aske Hansen
Cloud System Engineer
+45 2227 7016
Martin Boberg är grundare och CEO för Diction ApS. Innan han grunda...
Martin Boberg
Chief Executive Officer
+4522277016
Claus Boberg är CFO på Diction. Claus har varit en del av företaget...
Claus Boberg
Chief Financial Officer
+4526857082
Marcus Kjærgaard Huban är Dictions redovisningsassistent. Han hålle...
Marcus Kjærgaard Huban
Redovisningsassistent
+45 22277016
Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
+46 815 74 57
Org. nr: 559152-1009
EAN: 5797200064202
visa mastercard