Diction
Ring till +46 815 74 57
Öppet till kl. 17.00

Få en professionell översättning av din juridiska text. Vi är specialister på juridiska översättningar och hjälper både privat- och företagskunder.

Vi tillhandahåller juridiska översättningar åt privatpersoner, offentliga myndigheter och företag.

Juridiska översättningar 

På Diction har vi specialiserat oss på att utföra juridiska översättningar åt både privatpersoner och företagskunder.

Vad är en juridisk översättning?

Juridiska översättningar täcker översättningar av en mängd olika texter såsom avtal, villkor, testamenten och lagtexter. Gemensamt för dessa typer av texter är de juridiska begreppen och en språkpraxis som kräver entydighet och precision. Detta blir än viktigare när man arbetar med juridiska texter på flera språk.

Juridisk översättning hos Diction

Översättning av juridiska texter kräver en översättare med juridisk expertis. Rättssystemen varierar från land till land och det är därför viktigt att den färdiga översättningen hänvisar till tillämpliga lagar och förordningar. Översättaren måste ha kunskap om innebörden i de juridiska formuleringarna så att man får den exakta betydelsen i källtexten korrekt översatt till måltexten. Det är viktigt att översättaren är bekant med det juridiska språket och terminologin på målspråket så att den slutgiltiga översättningen framstår som trovärdig på det aktuella språket. På Diction behandlar vi dessutom alltid alla texter strikt konfidentiellt, och du kan därför tryggt skicka din juridiska text till oss för att få en oförpliktigande offert.

Kontakta oss

Kontakta oss via vårt formulär på den här webbsidan eller skriv till oss på [email protected] för att få en kostnadsfri offert på översättning av din juridiska text.

Diction är en professionell översättningsbyrå som levererar juridiska översättningar till både privatpersoner, offentliga myndigheter och företag.

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visa mastercard
Få en kostnadsfri offert

De bästa i branschen

Toppen! Smidig beställningsprocess, bra service och fin kvalité.
Annie S
Annie S
Vi använder Diction för översättning av bl.a. produkttexter till flera av de skandinaviska språken. Leveranstiden är kort, översättningen är korrekt varje gång och processen är otroligt smidig. Sen är det inte heller fel att priset är det bästa vi har kunnat hitta.
Christian Birksø
Christian Birksø
eAnatomi.dk
Vi har ofta använt Diction och fått tekniska texter, som kräver insikt i byggtekniska termer, översatta. Översättningarna som vi har mottagit har alltid varit korrekta och av hög kvalitet. Dessutom har priset varit mycket rimligt.
Alexander Wulff
Alexander Wulff
ABEO A/S
Är mycket bra och pålitliga i klarställd översättning inom önskade utsatta tider - använder Dictions översättnings hjälp då jag är i stort behov av fullständigt rätt översatta dokument i mitt dagliga arbete som besiktningsman för internationell uppdragsgivare.
Stellan B
Stellan B
Enskild firma
Snabbt och proffsigt. Snabb leverans.
Pia R
Pia R
Snabbt och bra.
Thomas, ES
Thomas, ES
Fick snabbt klart översättningen och blev väl bemött.
Zhanna B
Zhanna B
Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
+46 815 74 57
Org. nr: 559152-1009
EAN: 5797200064202
visa mastercard