Diction
Ring till +46 815 74 57
Öppet till kl. 17.00

Beställ en medicinsk översättning utförd av professionella översättare med medicinsk bakgrund.

Medicinska översättningar 

På Diction arbetar vi med översättning av medicinska texter för både offentliga institutioner och privata läkemedelsföretag. Vår erfarenhet av att översätta medicinska texter är en garanti för att du tryggt kan anförtro oss din medicinska översättning.

Vad är medicinsk översättning?

Medicinska texter täcker ett brett spektrum av texter som journaler, vetenskapliga artiklar, produktbeskrivningar och broschyrer med medicinskt innehåll. Denna typ av texter måste formuleras i enlighet med medicinsk språkpraxis och terminologi som varierar från språk till språk.

Medicinsk översättning hos Diction 

Översättning av medicinska texter kräver en skicklig översättare som känner till den medicinska världen. Det är viktigt att översättaren förstår betydelsen av medicinsk terminologi och därmed säkerställer att innebörden av källtexten överförs exakt i översättningen. Översättaren måste ha goda kunskaper om medicinsk språkpraxis och om de begrepp som används på både käll- och målspråket för att kunna formulera en översättning som framstår som en trovärdig medicinsk text på målspråket.

När vi på Diction får in medicinska texter försäkrar vi oss alltid om att översättningen utförs av översättare med medicinsk fackkunskap och med erfarenhet av medicinska översättningar. 

Du är också välkommen att bifoga referensmaterial till din översättning i form av t.ex. tidigare översättningar, produktbilder eller andra dokument som kan ge vår översättare en uppfattning om den aktuella terminologin. Vi behandlar alltid inlämnat material strikt konfidentiellt och du kan tryggt skicka din medicinska text till oss för att få en oförpliktigande offert.

Kontakta oss

Kontakta oss på tel. 081 574 57. eller via e-post på [email protected] för att få en kostnadsfri offert på översättning eller korrekturläsning. 

Räkna ut ditt pris

ord
ord à  
(Minimipris 590 SEK exkl. moms)

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visa mastercard
Få en kostnadsfri offert

De bästa i branschen

Toppen! Smidig beställningsprocess, bra service och fin kvalité.
Annie S
Annie S
Vi använder Diction för översättning av bl.a. produkttexter till flera av de skandinaviska språken. Leveranstiden är kort, översättningen är korrekt varje gång och processen är otroligt smidig. Sen är det inte heller fel att priset är det bästa vi har kunnat hitta.
Christian Birksø
Christian Birksø
eAnatomi.dk
Vi har ofta använt Diction och fått tekniska texter, som kräver insikt i byggtekniska termer, översatta. Översättningarna som vi har mottagit har alltid varit korrekta och av hög kvalitet. Dessutom har priset varit mycket rimligt.
Alexander Wulff
Alexander Wulff
ABEO A/S
Är mycket bra och pålitliga i klarställd översättning inom önskade utsatta tider - använder Dictions översättnings hjälp då jag är i stort behov av fullständigt rätt översatta dokument i mitt dagliga arbete som besiktningsman för internationell uppdragsgivare.
Stellan B
Stellan B
Enskild firma
Snabbt och proffsigt. Snabb leverans.
Pia R
Pia R
Snabbt och bra.
Thomas, ES
Thomas, ES
Fick snabbt klart översättningen och blev väl bemött.
Zhanna B
Zhanna B
Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
+46 815 74 57
Org. nr: 559152-1009
EAN: 5797200064202
visa mastercard