Diction
Ring till 073 567 18 63
Öppet till kl. 17.00

Våra kunder

Dictions kunder: Aller Media

9 maj 2016

Språkligt stöd för 500 000 ord på tyska, spanska, holländska, norska och franska


VEM


Aller Media är Nordens största utgivare av vecko- och månadstidskrifter och har över 2 000 anställda i Danmark, Norge, Sverige och Finland. De publicerar 729 000 tidningar varje vecka och mer än två miljoner danskar läser en av Allers tidningar varje vecka. Deras breda portfölj av tidskrifter innehåller bl.a. Se & Hör och Elle. Enligt FDIMs utgivarlista har Aller Media 31 miljoner sidvisningar per månad, bl.a. tack vare att de har gjort sina tidningar tillgängliga för iPad och iPhone. De har även tagit del i utvecklingen av olika appar för smartphones och surfplattor. Det motsvarar en årlig omsättning på ca 4 miljarder kronor.


Utmaningen


Aller Media höll på att utveckla en ny app som är ett taktiskt ordspel. Spelet handlar om att stava sig ut ur motståndarens bas. Eftersom många av orden är datorgenererade behövde de en språklig samarbetspartner som kontinuerligt kunde hjälpa till med korrekturläsning av över 500 000 ord i deras norska, spanska, holländska, franska och tyska databaser. Detta för att användarna inte ska stöta på problem under spelets gång. Varje ord skulle därför dubbelkollas mot en ordbok på vart och ett av de fem ländernas språk på bara 30 dagar.


Lösningen


Det är ett mycket omfattande arbete att slå upp en halv miljon ord på fem olika språk. Det var därför viktigt att vi såg till att vårt interna samordningsarbete var så effektivt som möjligt. Projektet hade en kort deadline. Vi satte snabbt ihop vårt team och omedelbart därefter påbörjades korrekturläsningarna. Genom att arbeta snabbt och effektivt lyckades vi lösa uppgiften och hålla deadline, givetvis till det överenskomna priset.


Om ditt företag behöver få något korrekturläst eller några texter översatta kan du kontakta oss på [email protected] eller ringa på +46 40 67 41 835. Vi ser fram emot att höra från dig.

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visamastercard
Få en kostnadsfri offert

Läs om några av våra uppdrag

Vi på Diction har erfarenhet med översättning av texter för både företag, den offentliga sektorn samt för privatpersoner. Vi översätter inom ert specifika område. Flera av våra översättare har specialiserat sig inom specifika områden vilket har stor betydelse för att din text ska flyta bra och därmed framför budskapet så tydligt som möjligt.

Våra kunder

Bang & Olufsen
Sticks'n'Sushi
Europcar
PricewaterhouseCoopers
Santander Consumer Bank
WhiteAway
Arriva
Københavns Universitet
Aller Media
Toyota
Momondo
Nordisk Film
The Museum of Danish Resistance
Lauritz
Clever
Copenhagen Green Energy

Våra kunder

Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
073 567 18 63
Org. nr: 559152-1009
visamastercard