Diction
Ring till 073 567 18 63
Öppet till kl. 17.00

Våra kunder

Dictions kunder: Momondo

13 maj 2016

Hjälp Momondo att locka kunder


VEM


Momondo har med tiden blivit ett välbekant namn för de flesta vad gäller att hitta de billigaste och bästa resmålen. Det är inte en resebyrå, utan en gratis internettjänst som jämför alla resebyråers och flygbolags priser. Företaget grundades 2006 och har sedan dess utvidgats till att innefatta många olika smarta funktioner, såsom prisjämförelser av paketresor, hotell och biluthyrning. Momondo räknar med att ha en omsättning på ca 1 miljard kronor år 2016, vilket motsvarar en fördubbling varje år.


UTMANINGEN


Momondo kontaktade oss för att få några texter som beskrev olika resmål på deras hemsida översatta till portugisiska. Momondo hade undersökt översättningsmarknaden i Danmark och funnit att vi var den mest flexibla översättningsbyrån i fråga om snabb leverans, priser och utbud av olika språkkombinationer. Momondos texter har oftast ett mer naturligt talspråk än många av de tekniska och akademiska texter vi normalt tar emot. Texterna är tänkta att sälja olika resmål till besökare på Momondos hemsida med hjälp av en flytande och tilltalande språkstil.


LÖSNINGEN


Även om det naturligtvis var nödvändigt att få perfekta portugisiska översättningar, så skulle de även fånga rätt stämning. Översättningar med denna typ av språkbruk kräver en annan strategi än de flesta andra jobb vi får in, men vi anpassade oss till kundens syfte och hittade en av våra duktigaste portugisiska översättare med bra känsla för denna typ av texter. Momondo fick inte bara grammatiskt och språkligt felfria översättningar, utan även översättningar som behandlade texterna som något som hade ett större syfte än att bara vara språkligt korrekta. Det resulterade i en mer poetiskt klingande lösning snarare än en formellt lydande lösning, något som gjorde att Momondo kunde locka till sig en hel del nya kunder med dessa reseskildringar.


Om ditt företag behöver få något korrekturläst eller några texter översatta, kan du kontakta oss på [email protected] eller ringa på +46 40 67 41 835. Vi ser fram emot att höra från dig.

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visamastercard
Få en kostnadsfri offert

Läs om några av våra uppdrag

Vi på Diction har erfarenhet med översättning av texter för både företag, den offentliga sektorn samt för privatpersoner. Vi översätter inom ert specifika område. Flera av våra översättare har specialiserat sig inom specifika områden vilket har stor betydelse för att din text ska flyta bra och därmed framför budskapet så tydligt som möjligt.

Våra kunder

Bang & Olufsen
Sticks'n'Sushi
Europcar
PricewaterhouseCoopers
Santander Consumer Bank
WhiteAway
Arriva
Københavns Universitet
Aller Media
Toyota
Momondo
Nordisk Film
The Museum of Danish Resistance
Lauritz
Clever
Copenhagen Green Energy

Våra kunder

Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
073 567 18 63
Org. nr: 559152-1009
visamastercard