Diction
Ring till +46 815 74 57
Öppet till kl. 17.00

Dictions kunder: Momondo

Hjälpt Momondo att locka kunder

Vem

Momondo har med tiden blivit ett välbekant namn för de flesta vad gäller att hitta de billigaste och bästa resmålen. Det är inte en resebyrå, utan en gratis internettjänst som jämför alla resebyråers och flygbolags priser. Företaget grundades 2006 och har sedan dess utvidgats till att innefatta många olika smarta funktioner, såsom prisjämförelser av paketresor, hotell och biluthyrning. Momondo räknar med att ha en omsättning på ca 1 miljard kronor år 2016, vilket motsvarar en fördubbling varje år.

Utmaningen

Momondo kontaktade oss för att få några texter som beskrev olika resmål på deras hemsida översatta till portugisiska. Momondo hade undersökt översättningsmarknaden i Danmark och funnit att vi var den mest flexibla översättningsbyrån i fråga om snabb leverans, priser och utbud av olika språkkombinationer. Momondos texter har oftast ett mer naturligt talspråk än många av de tekniska och akademiska texter vi normalt tar emot. Texterna är tänkta att sälja olika resmål till besökare på Momondos hemsida med hjälp av en flytande och tilltalande språkstil.

Lösningen

Även om det naturligtvis var nödvändigt att få perfekta portugisiska översättningar, så skulle de även fånga rätt stämning. Översättningar med denna typ av språkbruk kräver en annan strategi än de flesta andra jobb vi får in, men vi anpassade oss till kundens syfte och hittade en av våra duktigaste portugisiska översättare med bra känsla för denna typ av texter. Momondo fick inte bara grammatiskt och språkligt felfria översättningar, utan även översättningar som behandlade texterna som något som hade ett större syfte än att bara vara språkligt korrekta. Det resulterade i en mer poetiskt klingande lösning snarare än en formellt lydande lösning, något som gjorde att Momondo kunde locka till sig en hel del nya kunder med dessa reseskildringar.

Om ditt företag behöver få något korrekturläst eller några texter översatta, kan du kontakta oss på [email protected] eller ringa på 081 574 57. Vi ser fram emot att höra från dig.

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visa mastercard
Få en kostnadsfri offert

De bästa i branschen

Toppen! Smidig beställningsprocess, bra service och fin kvalité.
Annie S
Annie S
Vi använder Diction för översättning av bl.a. produkttexter till flera av de skandinaviska språken. Leveranstiden är kort, översättningen är korrekt varje gång och processen är otroligt smidig. Sen är det inte heller fel att priset är det bästa vi har kunnat hitta.
Christian Birksø
Christian Birksø
eAnatomi.dk
Vi har ofta använt Diction och fått tekniska texter, som kräver insikt i byggtekniska termer, översatta. Översättningarna som vi har mottagit har alltid varit korrekta och av hög kvalitet. Dessutom har priset varit mycket rimligt.
Alexander Wulff
Alexander Wulff
ABEO A/S
Är mycket bra och pålitliga i klarställd översättning inom önskade utsatta tider - använder Dictions översättnings hjälp då jag är i stort behov av fullständigt rätt översatta dokument i mitt dagliga arbete som besiktningsman för internationell uppdragsgivare.
Stellan B
Stellan B
Enskild firma
Snabbt och proffsigt. Snabb leverans.
Pia R
Pia R
Snabbt och bra.
Thomas, ES
Thomas, ES
Fick snabbt klart översättningen och blev väl bemött.
Zhanna B
Zhanna B

Våra kunder

Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
+46 815 74 57
Org. nr: 559152-1009
EAN: 5797200064202
visa mastercard