Diction
Ring till 073 567 18 63
Öppet till kl. 17.00

Våra kunder

Dictions kunder: WhiteAway

11 juli 2016

Vitvarutexter översatta åt Nordens största vitvaruåterförsäljare


Vem


WhiteAway är en av Nordens största återförsäljare av vitvaror, dammsugare och andra hushållsapparater. Företagets fokus ligger på konkurrenskraftiga priser. WhiteAway grundades 1945 och har idag mer än 150 medarbetare.


Utmaningen


WhiteAway har haft stora framgångar i Danmark, och som en del av sin tillväxtstrategi hade WhiteAway precis expanderat till resten av Skandinavien. I WhiteAways webbutik finns grundliga produktbeskrivningar och detaljerade produktvideor med tillhörande undertexter. I samband med företagets expansion sökte WhiteAway en samarbetspartner som kunde sköta översättningen av produktbeskrivningarna samt undertexterna till webbutikens produktvideor. Man började leta efter en pålitlig partner på området och tog kontakt med Diction.


Lösningen


Dictions projektledare utarbetade genast tydliga rutiner för översättningen av undertexterna till företagets produktvideor. Det är en typ av uppdrag som ställer stora krav på att man behåller format och kodning och dessutom håller sig till ett visst antal tecken. Dessutom anlitade Diction en utvald grupp av översättare och korrekturläsare för att lösa WhiteAways översättningsbehov till både svenska och norska. Denna lösning resulterade i ett fast samarbete där Diction på veckobasis har sett till att produktbeskrivningarna till WhiteAways online-videor alltid är uppdaterade på företagets norska och svenska hemsidor.

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.
visamastercard
Få en kostnadsfri offert

Läs om några av våra uppdrag

Vi på Diction har erfarenhet med översättning av texter för både företag, den offentliga sektorn samt för privatpersoner. Vi översätter inom ert specifika område. Flera av våra översättare har specialiserat sig inom specifika områden vilket har stor betydelse för att din text ska flyta bra och därmed framför budskapet så tydligt som möjligt.

Våra kunder

Bang & Olufsen
Sticks'n'Sushi
Europcar
PricewaterhouseCoopers
Santander Consumer Bank
WhiteAway
Arriva
Københavns Universitet
Aller Media
Toyota
Momondo
Nordisk Film
The Museum of Danish Resistance
Lauritz
Clever
Copenhagen Green Energy

Våra kunder

Diction Sverige AB
Artillerigatan 6, 1 tr
114 51 Stockholm
Sverige
073 567 18 63
Org. nr: 559152-1009
visamastercard