VI LIGGER ETTA PÅ TRUSTPILOT
Vi har 96/100 poäng baserat på mer än 125 omdömen från kunder.

Privatkundsöversättning

Diction erbjuder språklösningar till privatkunder, oavsett om det handlar om översättningar av ett brev eller ett CV, eller översättningar av officiella dokument som ska auktoriseras. Vi hjälper dig att översätta ditt dokument snabbt och effektivt till Sveriges bästa pris. 

Vilka typer av texter kan vi översätta?

Vi hjälper dagligen åtskilliga svenska kunder att översätta alla slags dokument. Vi hjälper till med att översätta både vanliga dokument och dokument som kräver en auktoriserad översättning.

  • Text som vanligtvis inte kräver en auktoriserad översättare: CV, arbetsansökningar, hemsidetexter, skoluppgifter, tal och e-mailkonversationer.
  •  Text som vanligtvis kräver en auktoriserad översättning: Examensbevis, dopbevis, dödsbevis, äktenskapscertifikat, vigselbevis, civilståndsintyg, skilsmässointyg, testamenten, personbevis och liknande. 

Om du är osäker på om du behövver en auktoriserad översättning eller en traditionell översättning så rekommenderar vi att du undersöker detta hos den myndighet eller institution som ska använda dokumentet. Vi kan erbjuda alla typer av översättningar.

Hur ser processen ut?

För att beställa en översättning behöver du bara skicka din text till oss via e-mail, så får du ett erbjudande som du antingen kan acceptera eller avböja. Du kan betala med betala med alla typer av betalkort direkt online. När vi har översatt texten skickar vi den till dig elektroniskt, och om du har beställt en auktoriserad översättning skickar vi den via post till din adress.

Pris

Översättning har historiskt sett varit en dyr tjänst, men Diction bryter mot normen och erbjuder priser som inte har setts förut i denna bransch. Vi har effektiviserat vår arbetsprocess, vilket betyder att vi kan ge dig Sveriges bästa priser.

Priset för att översätta en sida kan variera från 250 till 450 kr exkl. moms. Priset är beroende av hur mycket text det finns på en sida och hur många ord det är i hela dokumentet. Vårt pris är 1,49 kr per ord.

 

Prisexempel:

Översättning av 2 sidor långt CV (sammanlagt 700 ord): 995 kr exkl. moms Översättning av arbetsansökan på en sida (310 ord):  490 kr exkl. moms (Observera att vi har ett minimipris på 490 kr exkl. moms, där du kan få översatt upp till 330 ord)

Sekretess

Alla texter vi arbetar med är sekretessbelagda, så du kan vara säker på att dokumentet är i säkra händer. Som översättningsbyrå förhåller vi oss strängt till de etiska reglerna som finns i vår bransch. Utöver detta är även vårt intranät ISO 27001-certifierat.

Hur snabbt kan jag få min översättning?

Efter din beställning får du vanligtvis din översättning inom 2-3 arbetsdagar. Vi bekräftar leveranstiden så fort vi tar emot texten från dig, och du kan själv bestämma om den passar dig. Våra översättare kan översätta mellan 6 till 12 sidor om dagen beroende på hur mycket text det finns på varje sida.

Expressöversättning

Har du bråttom med din översättning? Säg bara till, så släpper vi allt vi har för händerna och börjar översätta dina texter. Vid expressöversättningar kan vi oftast leverera texten samma dag eller dagen efter.

Tillägget för expressöversättningar börjar på 25% och kan variera beroende på mängden text och deadline.

Hur får jag en offert?

För att få en offert behöver du endast fylla i vårt offertformulär(LÄNK) eller skicka dina dokument till vår e-mailadress. Därefter får du en offert från en av våra projektledare inom 15 minuter (under normala öppettider). För snabbare betjäning kan du även ange ditt telefonnummer. Vi ser fram emot att höra från dig!

Räkna ut ditt pris

ord

ord à 1,89 SEK 0,00 SEK

(Minimipris 590:-)
Få en kostnadsfri offert

Vi sitter redo att hjälpa dig

Ring till oss på +46 40 67 41 835

Telefonlinjen är öppen till kl. 16:30.

Sveriges bästa priser

Vi översätter från 1,89 SEK per ord och korrekturläser från 0,41 SEK per ord.

Hög kvalitet

Vi anlitar uteslutande erfarna modersmålsöversättare så att du garanteras en kvalitetsöversättning.

Snabb leverans

Beroende på mängden text kan vi till och med ha en översättning klar samma dag.

Våra kunder

Betala direkt på nätet

Vi är den enda översättningsbyrån i Skandinavien som erbjuder privatkunder möjligheten att betala direkt online.

“Vi har ofta använt Diction och fått tekniska texter, som kräver insikt i byggtekniska termer, översatta. Översättningarna som vi har mottagit har alltid varit korrekta och av hög kvalitet. Dessutom har priset varit mycket rimligt.”
Alexander Wulff
Chief Marketing Officer
ABEO A/S
“Vi använder Diction för översättning av bl.a. produkttexter till flera av de skandinaviska språken. Leveranstiden är kort, översättningen är korrekt varje gång och processen är otroligt smidig. Sen är det inte heller fel att priset är det bästa vi har kunnat hitta.”
Christian Birksø
Owner
eAnatomi.dk

Läs fler omdömen på Trustpilot.

Vi talar många språk

Med ett stort team av specialiserade översättare är Diction den rekommenderade samarbetspartnern av flera skandinaviska och internationella företag. Vi översätter primärt texter till och från alla europeiska språk och specialiserar oss på de skandinaviska språken.

Din professionella översättningsbyrå

Översättningsbyrån Diction är din språkliga samarbetspartner oavsett om du är ute efter översättning, korrekturläsning, copywriting eller tolkning. Vår översättningsbyrå har idag kontor i Uppsala, Köpenhamn och Oslo. Vi har sedan starten 2010 hjälpt våra kunder med översättningar i hela Europa från våra kontor. Vi har specialiserat oss på översättningar till och från de skandinaviska språken, vilket innebär att du tryggt kan anförtro dina översättningar till oss och lita på att du får korrekta och språkligt flytande översättningar tillbaka. För att du ska vara säker på att du får en översättning av högsta kvalitet har vi samlat branschens duktigaste översättare hos oss. Vi använder uteslutande översättare som översätter till sitt modersmål och alla texter kvalitetssäkras genom korrekturläsning, som genomförs av en annan person än själva översättaren. Diction levererar professionella språklösningar både till privatkunder och företag, och vi ser fram emot att hjälpa också dig.